Σειρά Συμβόλων-Σπειρών που σχετίζονται με τα Στοιχεία

 

 

Τα «Αρχέτυπα-Στοιχεία» είναι η λεπτή ενέργεια που κρύβεται πίσω από τα στοιχεία, είναι η πνοή τους. Αυτά συν-λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους «στηρίζοντας»  τη Γη και κατ’ επέκταση κι εμάς. Ο συνδυασμός της δικής μας κατανόησης αυτών σαν αυτά που είναι με την εστιασμένη πρόθεσή μας και τον αρμονικό ανιδιοτελή χειρισμό τους, συντελούν στην ανοδική πορεία της ζωής μας. Τα παρακάτω είναι αρχέγονα σύμβολα (αυτών των «Αρχέτυπων-Στοιχείων» ) που υπήρξαν από την εποχή της δημιουργίας της γης, δηλαδή που ήταν μορφές ενσωματωμένες μέσα στις δυνάμεις που επενήργησαν για την δημιουργία της και που στην εποχή μας έχουν ξεθαφτεί από την σκουριά του χρόνου για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να επανέλθει στο πρωταρχικό του πρότυπο.

 

Μπορούν να μας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους τους οποίους θα τους ανακαλύπτουμε στην πορεία. Αρχικά, μέχρι να συντονιστούμε με τον συμπαντικό παλμό τους, μπορεί να λειτουργήσουν και ως εξής: όταν μας συμβαίνει να πρέπει να αντιμετωπίσουμε ότι υπόκειται στην φθορά και στον χρόνο όπως πχ. συναισθήματα και παλιά πρότυπα σκέψης, τα απελευθερώνουμε με τα «Αρχέτυπα-Στοιχεία» ως κάτωθι:,

 

Η « Hedeka», το “στοιχείο του νερού”,  τα “ξεπλένει”, το “Chasell” «το στοιχείο της φωτιάς τα «καίει», η “Pimela” «το στοιχείο του αέρα»  τα «καθαρίζει», το “Kalim” «το στοιχείο του ανέμου»  τα «παρασύρει» και ο δακτύλιος “Tenzor” «το στοιχείο της γης» τα «συνθλίβει».

 

Σας συνιστούμε να αποκτήσετε όλη την σειρά αυτών των συμβόλων για να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με την περίπτωση το ένα πιο πολύ από το άλλο για να επαναφέρετε σε ισορροπία τα στοιχεία. Αν π χ. Κάτι δεν ρέει στην ζωή σας, έχετε «κολλήσει» και επιβαρύνονται τα νεφρά σας, τότε φοράτε την Hedeka.

 

 

 

Αναλυτικά:

Η σπείρα "Hedeka" - το “Στοιχείο του Νερού”

 

 

Πέρα από το να την φοράμε, μπορούμε επίσης να αφήσουμε σπείρες σε διάφορα μέρη, μέσα στο νερό, να τις κρεμάσουμε σε ένα δέντρο, ή να τις θάψουμε στο χώμα.

Η σπείρα "Chassell" – το «Στοιχείο της Φωτιάς»

Αυτό, ανάβει μια φωτιά βαθιά μέσα μας και απελευθερώνει ότι δεν είναι κομμάτι της φύσης μας.

Kalim το "Στοιχείο του Αέρα"

Το “Στοιχείο του Αέρα”, παριστάνεται με δυό έλικες. Σε αντίθεση με την Pimela, που είναι ένα ισχυρό ρεύμα Αέρα, το Kalim είναι μαλακό και ιδιαίτερα αισθητό.

 

Το σύμβολο Kalim, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τον αέρα και να φέρει στο σώμα σας και στην ζωή σας, μια αίσθηση άνεσης και ευκολίας. Η αίσθηση μπορεί να είναι λεπτή αλλά έχει μεγάλη δύναμη.

 

Η σπείρα Pimela το "Στοιχείο του Ανέμου"

Το “Στοιχείο του Ανέμου”, παριστάνεται με τέσσερις έλικες. Ο άνεμος παίζει σημαντικό ρόλο στην εκκαθάριση των ενεργειών της γης. Η Pimela μπορεί να βοηθήσει να αποβληθούν ανεπιθύμητες ενέργειες από το σώμα μας.

 

Ερχόμενη σε επαφή με το σώμα (φορώντας την) μας βοηθάει να κρατήσουμε καθαρή την ενέργεια του. Επίσης ο αέρας γύρω μας γίνεται ελαφρύς και φρέσκος.

 

Η Pimela βοηθά στο να απομακρύνει τις βρωμιές του αέρα και τον μετατρέπει σε καθαρό και διαυγή. Επίσης μπορούμε να την κρεμάσουμε στον χώρο μας για να διατηρεί την ατμόσφαιρα καθαρή και να επιτρέψει στην ενέργεια να ρέει ελεύθερα.

 

Δακτύλιος Tenzor "το στοιχείο της γης"

Τον δακτύλιο «Tenzor» τον τοποθετούμε σε ένα σημείο που το έχουμε κάνει ιδιαίτερο στο σπίτι μας και στο κέντρο του βάζουμε έναν κρύσταλλο η την δική μας ειδική πέτρα αν έχουμε μια, κι έτσι δημιουργούμε την «βάση» μας που φέρνει «σταθερότητα» στη ζωή μας που σχετίζεται με το στοιχείο γη.

 

Διατίθεται επίσης και σε μορφή μενταγιόν

Χάλκινος Συντονιστής Οργόνης "Αρχέτυπο Στοιχείο του Αιθέρα"

Ο χάλκινος συντονιστής οργόνης είναι ένας ιδανικός αγωγός ενέργειας. Στέλνει και ενισχύει τις θετικές σκέψεις και την θεραπευτική και ηλεκτρική ενέργεια στο ενεργειακό πεδίο του χρήστη. Ως εκ τούτου, βοηθά να συγχρονιστούν το φυσικό και το συναισθηματικό σώμα μας. Το αποτέλεσμα είναι πιο σαφής τρόπος σκέψης, λιγότερο επιθετική συμπεριφορά, πιο χαλαρή προσωπικότητα και ενίσχυση αυτοεκτίμησης. Ο χαλκός βοηθά να απελευθερώσει το υπερβολικό φορτίο της μνησικακίας και της οργής. Η ανόργανή του σύσταση επιφέρει ισορροπία, μας βοηθάει με το απόθεμα ενέργειάς μας και την ικανότητα να εκφράζουμε και να αποδεχόμαστε τα αληθινά μας αισθήματα. Ο χαλκός αποκαλείται συχνά "το μέταλλο της αγάπης" επειδή μας βοηθά να ανοιχτούμε στην ενέργεια της αγάπης και βοηθά στο φυσικό επίπεδο να ξεπεραστούν οι σεξουαλικές ανισορροπίες. Επίσης είναι το μέταλλο της «εργατειάς» επειδή  βοηθάει στις αρθρώσεις σε όσους με την εργασία που κάνουν, μετακινούν πολύ τις κλειδώσεις τους. Γι αυτούς, συνιστάται να φορούν βραχιόλια από χαλκό. Στην εποχή του Μεσαίωνα γνώριζαν αυτή την χρήση του και γι αυτό οι πανοπλίες στο σημείο των αρθρώσεων είχαν χαλκό.

Copyright © 2014 Alkiona.net, All Rights Reserved.