Τo δωδεκάεδρο

 

 

Το δωδεκάεδρο είναι το αρχέτυπο, πάνω στο οποίο είναι δομημένος ο κόσμος. Όλο το σύμπαν αποτελείται από πολλά δωδεκάεδρα ενωμένα μεταξύ τους.  Συγκριτικά με τ' άλλα  πολύεδρα είναι το τελειότερο, επειδή ο όγκος του πλησιάζει αυτόν της σφαίρας. Και η γη μας είναι μια σφαίρα, οπότε είναι σαν ένα δωδεκάεδρo.

Εκπέμπει μια δόνηση χρώματος ροζ που είναι η δόνηση της ευλογίας και της αγάπης.  Είναι ένας φυσικός ιονιστής που γεμίζει τον χώρο με αρνητικά ιόντα καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα. Ως εκ τούτου μας θεραπεύει, μας χαλαρώνει και βελτιώνεται η αναπνοή μας.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, το στερεό δωδεκάεδρο συμβολίζει τον Αιθέρα.

Έχει σχέση με τη δημιουργία του κόσμου καθώς ο Αιθέρας προυπήρχε του υλικού κόσμου.

Ο Αιθέρας, ταυτίζεται σε πολλά βασικά σημεία με την «πράνα» των Ινδών, το «κα» των αρχαίων Αιγυπτίων, το «τσι» των Κινέζων και την «οργόνη» του Βίλχεμ Ράιχ.

 

 

Σχετίζεται όχι μόνο με την γη, αλλά και με το κάθε τι που ζει, εξελίσσεται και αναπνέει. Για τους Ταοϊστές είναι μία κοσμική πνοή που ζωογονεί και εμποτίζει κάθε τι που απαρτίζει την φύση. Όταν ρέει μέσα στον άνθρωπο τον εμπλουτίζει με ενέργεια και πνευματική διαύγεια. Η αιώνια αυτή ενέργεια, εμπεριέχεται στον άνθρωπο και σε κάθε τι ζωντανό, έμψυχο και υλικό.

Γενικότερα, είναι η κοσμική πνοή που διαπερνάει τα πάντα και βρίσκεται παντού. Είναι η ενέργεια που πληρεί τα πάντα, είναι η έκφραση του θείου. Διαποτίζει τα πάντα και ανανεώνει τα πάντα. Είναι η μουσική του κόσμου και ο κόσμος αποτελεί το ακροατήριό του. Είναι αυτό που μας δονεί και μας τρέφει. Υπήρχε πάντα και θα συνεχίσει να υπάρχει.

 

Copyright © 2014 Alkiona.net, All Rights Reserved.